Ambasador Japana Kacumato Takahito u poseti fabrici Mayekawa Smederevo

Ambasador Japana Kacumato Takahiko je danas, 16. novembra 2022. godine, bio u prijateljskoj poseti Smederevu.

Potvrđena je stabilna saradnja Srbije i Japana, koja se kada je reč o Smederevu najbolje oslikava u odličnom funkcionisanju japanske kompanije Mayekawa.

„Mayekawa Japan” svetski je poznata firma u proizvodnji rashladnih uređaja i opreme i posluje od 1924. godine, i za dve godine slaviće 100 godina od osnivanja.

U Smederevu posluje od 2019. godine. Od 40 zemalja u kojima „Mayekawa“ ima fabrike ili predstavništva ili kompanije koje rade za ovu japansku firmu, smederevska fabrika dobila je sertifikat iz centrale da je najbolja firma u sistemu. To znači da je kvalitet proizvodnje postavljen na veoma visok nivo.

Smederevska fabrika Mayekawa na čelu sa gospodinom Žikicom Andrejevićem koji uspešno sarađuje sa ovom japanskom firmom od 1987. godine, krenula je proizvodnju sa 21-im radnikom, a sada ima 85.

U toku je izgradnja drugog pogona koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Ambasador Kacumata istakao je da je naročito srećan što je imao priliku da poseti proizvodni pogon Mayekawe.

“Zahvaljujući podršci grada Smedereva, lokalno stanovništvo i japansko osoblje kompanije udružili su svoje napore kako bi prevazišli sve teškoće i svakog dana proizveli što kvalitetnije proizvode. Oduševljen sam ovakvim oblikom saradnje. Svim zaposlenima u kompaniji i njihovim porodicama želim, pre svega, dobro zdravlje, kao i vedar i ispunjen život. Ubeđen sam da će njihov predan rad dovesti do daljeg napretka Mayekawe i grada Smedereva, kao i da će prijateljski odnosi Japana i Srbije ovim putem biti dalje osnaženi.”


Na slici: Ambasador Kacumata sa gospodinom Andrejevićem i gospodinom Hatandom, direktorom i izvršnim direktorom kompanije „Mayekawa Srbija“.

sr_RS