Novi Ambasador Japana u Srbiji g-din. Imamura Akira u poseti fabrici „Mayekawa SRB“

Novi Ambasador Japana u Srbiji g-din. Imamura Akira je danas 14. marta 2024. posetio našu fabriku „Mayekawa SRB“ u Smederevu a potom i gradsku upravu Smedereva.

Ambasador se upoznao sa istorijatom firme „Mayekawa“ u Japanu koja ove godine slavi 100 godina od osnivanja. Takođe, upoznao se i sa našom firmom „Mayekawa SRB“ koja je osnovana 10.januara 2018. a počela sa radom 15. maja 2019.godine. Prezentovali smo izuzetno dobre rezultate našeg poslovanja, što je Ambasador pohvalio. Takođe su pokazane i naše nagrade i priznanja, pa nam je Ambasador poželeo nastavak tih rezultata.

Nakon sastanka, obišli smo proizvodne pogone, kao i „Test stanicu“ gde se naši proizvodi testiraju sa „Glikolom“ i „Amonijakom“ pod opterećenjem, a kako bi dokazali rashladne kapacitete i projektovani stepen iskorišćenja – COP.

Za uglednog gosta, gradonačelnica Smedereva g-đa Jasmina Vojinović i predsednik Skupštine grada g-din Milan Perić, organizovali su prijem delegacije Ambasade i firme „Mayekawa SRB“ u „Plavoj sali“ opštine.

Zahvaljujući se na poseti, gradonačelnica Jasmina Vojinović je istakla da grad ima veoma korektnu saradnju sa ovom poznatom japanskom kompanijom, a od 2018. i sa novo otvorenom firmom „Mayekawa SRB“. Prošle godine je „Mayekawa SRB“ kupila u industrijskoj zoni još jedan plac od 2,5 ha za potrebe izgradnje još jedne fabrike (za proizvodnju robota za otkoštavanje pilećeg mesa, kao i protočnih tunela za duboko zamrzavanje voća i povrća). Ove godine “Mayekawa Europe” je kupila domaću firmu “EM-dip” i kreće izgradnja nove fabrike za proizvodnju „posuda pod pritiskom“ u industrijskoj zoni koja će nadamo se biti završena do kraja naredne godine.

Razgovaralo se i o projektima koje sprovodi ambasada Japana u Srbiji i uspostavljanju jače saradnje grada sa ambasadom i kompanijom „Mayekawa SRB“.

Ambasador g-din Akira Imamura je podsetio da je ambasada Japana ranije obezbedila donaciju za Tekstilno-tehnološku i poljoprivrednu školu „Despot Đurađ“ za kupovinu traktora i opreme za obradu tekstila.

sr_RS